30 april 2008

Skrapa, skrapa, måla








Varmaste dagen på länge och jag passade på att skrapa och måla lite. Pärlsponten i köket är i behov av ny färg men jag har bestämt mig för att ta en vägg i taget. Det känns lite lättare så.

En gång i tiden har väggarna varit ljusblå men nu får de bli vita igen.

22 april 2008

Växtläge





Rabarbern växer och rosorna är äntligen planterade. Det känns lite overkligt att de små taggiga pinnarna ska bli stora buskar med rosor. Hoppas att de ska trivas, jag har i alla fall gjort mitt bästa. Djupa, vida gropar och ny god jord.

21 april 2008

Vinden




Vi har en liten vind på kolonin, egentligen går det att sova där men just nu är det fortfarande för kallt på nätterna och sen behöver den piffas till lite. Under tiden använder tjejerna vinden som lekvrå och vi leker campingliv nere i stugan.

13 april 2008

Stenen tar aldrig slut




Igår kom äntligen vattnet till kolonin, så nu kan vi stanna längre än vad blåsan räcker. Det känns ganska skönt, kanske blir det till och med övernattning snart.

Idag har jag flyttat sten igen och så bättrade jag på landet som ligger bakom kökstrappan. Det blev runda former här också, fast jag vet inte riktigt vad jag ska plantera här i eftermiddagssolen. Innan jag grävde om landet växte det revsmultron här, men behöver inte de egentligen ganska mycket sol? Annars skulle det vara mysigt att ha smultron precis utanför köket.

Under vattenkranen blev det ett litet stenparti, och nu står de nya rosorna här i väntan på plantering och ny jord som jag måste köpa.



Den sista stenen som var trappan är också borta nu, alltså återstår bara trappbygge och fasadrenovering. Tur att sommaren är lång.

11 april 2008

Stor och liten




Här syns ju förresten landet/planteringen/rabatten lite bättre.

Vattenkannor och handskar är bra att ha, och om de finns i barnstorlek kan man till och med få hjälp ibland.

10 april 2008

Mer sten och planteringar





Vi har ett litet land, eller heter det kanske rabatt, framför verandan. När vi köpte kolonin i höstas växte det bara gullris i den. Finns det förresten någon nytta med gullris? Vackert är det då inte...

Vi grävde upp allt ris och planterade lite växter från kolonins växtbytardag. Daggkåpa, akleja och nån gul hög blomma, men egentligen ville jag ha något buskigt eller slingrigt. Kanske rosor?

Tyvärr var landet alldeles för litet för någon buske så igår tog jag tag i spaden och ökade ytan genom att göra ett halvcirkelformat land. Men det var inget lätt jobb, den som anla landet någon gång i tiden hade nämligen stöttat de 30 cm höga stenarna med ännu mer sten. Nu är det i alla fall gjort och jag har ont i både armar, ben och rygg. Tyvärr har jag ingen riktigt bra före bild, var så uppe i grävandet att jag glömde fota, men på översta bilden syns en liten glimt av hur det såg ut innan.


----
Dagens bonusbild blir påskliljor i gammal hink.

07 april 2008

Verandan





Jag vet inte om ni har märkt det, men just nu är verandan min favoritplats i kolonin. Kanske för att den är så olik det vi har hemma med sina spröjsade fönster och pärlsponten, eller för att den trots sin storlek funkar till så mycket.

Vi har prövat att sitta och fika på bänken vid nya bordet och det visade sig funka perfekt. Tjejerna brukar sitta här och rita och leka när vi håller på och fixar med annat och blommorna verkar trivas utmärkt i ljuset.

06 april 2008

Gult i köket





De gula köksluckorna får nog vara gula ett tag till och under tiden kompletterar vi med gula små detaljer i köket. Som en ny timer i gul metall från Cosas. Och häromdagen loppisfyndade jag superbilliga äggkoppar med matchande skedar, så nästa år blir det påsk i kolonin.

Sen har jag så smått börjat gå på den flagnande färgen med värmepistol och skrapa, det får bli ett projekt för regniga dagar, och sådana verkar det ju finnas gott om.

05 april 2008

Staket och sten




När vi rev den ena trappan fick vi plötsligt ett stenröse på tomten. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra med all sten men häromdagen kom vi på att det behövdes någon slags barriär mellan grusgången och vår gräsmatta. Så nu har vi börjat bära sten och gräva jord. Det blir nog inte den rakaste stenkanten men kanske lite charmig. Och gräsmattan slipper förhoppningsvis bli full av grus. Det blev också början till något slags land längs med staketet. I höstas grävde vi nämligen upp alla gullrisdungar som växte överallt så nu behöver vi fylla på med något nytt.

Sen behöver staketet renoveras eller bytas, ett vitt vore väl inte fel, men det står inte riktigt högst upp på att-göra-listan.