23 juli 2008

Bolltistel



Bärskörd


Våra vinbär är aningen sura men krusbären är desto godare.

Tyvärr hinner vi inte plocka alla bären för snart åker vi till Johannes familjs stuga i Dalarna. Där finns det inte ens någon gräsmatta att klippa. Bara tallar, sandstrand, blåbärsris och vildhallon i skogen.

Mynta



Visserligen sprider sig mynta som ogräs om man inte håller efter det men visst är det vackert nu när det blommar?

22 juli 2008

Hål i marken



100 cm brett och dryga halvmetern djupt. Så nu vet ni var de nya rosornas jord kom ifrån.

Vi har lerjord och jag har tänkt att bottna med ett lager grus för att dränera lite. Tror ni att det räcker för att plantera plommonträd?

Rosenbädd



Vi har fått sex rosenbuskar från min lillebror. Just nu vet vi varken om de kommer att överleva den brutala flytten eller var vi så småningom ska plantera dem. Så länge får de stå i sin högst provisoriska plantering. Jag hoppas att de klarar sig, några av buskarna har faktiskt börjat få nya blad efter flytten och de andra ser inte helt döda ut.

18 juli 2008

Snett



Staketet är så rangligt att grinden inte går att stänga längre. Staketet ligger inte överst på att-göra-listan men det har klättrat lite högre.

10 juli 2008

Rosenskära


Jag köpte en planta med rosenskära till min födelsedag för snart två månader sedan, den blommade snart över men nu har den fått fnatt och levererar blomma efter blomma. Det är väl bara att tacka och ta emot.

05 juli 2008

Vit och lila




Jag framstår ju som en odlare utan koll men vad är det här som trängs bland krassen som storasyster har planterat. Jag tror kanske att de kommer från en påse med blandade frön från Weibulls barnsortiment.

04 juli 2008

Vitt hav




Rosorna har försvunnit bakom ett hav av vita vad-det-nu-är-för-blommor. Jag fick några fröpåsar av svärfar i våras men tyvärr försvann påsarna så jag vet inte riktigt vad det är som jag har planterat.

Alltså påminnelse till nästa år: spara påsarna.

I bakgrunden är det i alla fall en rad med rosenskäror.

Nytt hus





Tjejernas nya hus. Byggt av saker som vi har hittat i kolonin. Lite fler bilder hittar ni här.