31 augusti 2009

Soppa


Purjolök, potatis, morötter, persilja och några små men vansinnigt goda palsternackor.

26 augusti 2009

Uteplats III






Sakta, sakta börjar utrymmet runt uteplatsen ta sin form. Tidigare i somras klättrade humlen på pinnar från skogen, sen bytte vi ut dem mot tryckta stolpar men då visade det sig att humlen inte alls ville klättra på dem så igår blev stoparna till någon sorts spalje med hjälp av bambupinnar.

25 augusti 2009

Nytt skåp


Vårt nya klädskåp i kolonin. Förut hade vi en byrå här men våra kläder fick aldrig riktigt plats i den så när vi ändå åkte för att hämta skåpet passade vi på att lämna byrån på Återbruket.

24 augusti 2009

Pinnfåtölj


Ett av sommarens loppisfynd. Egentligen hade vi åkt för att hämta ett skåp som jag köpt men så hittade vi den här stolen också. Det är konstigt hur bra den betsade furun gör sig i kolonin men jag funderar ändå på att måla om den så småningom.

Drömmer om växthus





Min mamma har börjat prata om att byta fönster i sitt hus och nu har jag börjat drömma om växthus.

Det här står i Nittsjö i Dalarna.

21 augusti 2009

Läshörna


Jag hittade en jordglob på loppis, först fick den mest fungera som nattlampa uppe på vinden i kolonin men så fixade Johannes och tjejerna en liten läshörna. Nu sitter de gärna här uppe när det regnar för mycket för att vara ute eller om de bara vill vara i fred.

14 augusti 2009

Solgult



Sommaren har varit full av fynd och sköna dagar, mattan från Pappelina låg och väntade på oss på Iittalas outlet i Insjön. Tillsammans med solrosorna blir det solsken långt in i höst.

06 augusti 2009

Höjdare




Solros och kronärtskocka.

Solrosorna får nog komma tillbaka ett annat år men att fröså kronärtskockor känns inte riktigt värt besväret.

05 augusti 2009

Buddleja



Hittade en väldigt billig buske men nu vet jag inte riktigt var jag ska plantera den, men fjärilarna gillar den ändå.