12 maj 2008

12 maj


Ni får stå ut med alla blombilder men det här är ju kolonins dagbok och jag måste minnas vad som finns i landen och gräsmattan.

Nymålad bänk och vita syrener. Hade nog hoppats att syrenerna skulle vara lila men det går ju att plantera en liten dvärgsyren någonstans.


Löjtnantshjärta i full blom.


Tydligen har vi blåklint, och tidigt dessutom.


Bakom vinbärsbusken växer det allium som måste vara ha rymt från grannens land.


Även vinbärsbuskens blommor är vackra. Den här busken luktar inte särskilt mycket så jag antar att det är röda vinbär.

7 kommentarer:

Jo sa...

Vi inte bara "står ut" med dina växt-bilder, uatn vill faktiskt ha FLER! :) Vad fint det ser ut med den vita bänken, sådär lagom romantiskt! Jag springer själv omkring ute i trädgården mest hela tiden för att se vad som har hänt. Det är ju så roligt! Undrar hur lång tid det tar innan nyhetens behag har lagt sig? :)

fingerspitz sa...

Då så, då ska jag ut och leta efter fler blommor... Aklejan blommar nog snart.

Jag hoppas att den här nyhetskänslan aldrig släpper. Sen kommer det ju fler vårar och jag antar att det känns lika fantastiskt då som nu.

litet hus sa...

jag håller med jo!
kul att se att blommorna kommit olika långt, trots att det inte är särskilt långt mellan våra kolonier. mina aklejor är utslagna, men inte klinten. syrenen är nästan överblommad men inte vinbären. ja det är väl olika sorter oxå men ändå!

jenny sa...

åh jag vill också ha en koloni eftersom huspriserna här i helsingborg är så hutlösa liksom i andra stora delar av sverige...
så en liten oas där man kan påta och plantera och ta en kopp kaffe i solen...
*avis*

Smul sa...

om jag någonsin skaffar en koloni (vilket verkar högst osannolikt med tanke på priserna och köerna här) så ska jag måla den i samma färg som eran är, jag hoppas ni inte väljer en snällare grön som jag tror du skrev om någon gång. Jag blir glad (och lite avundsjuk) varje gång jag går in och tittar på bilderna och det gör jag riktigt ofta även om jag är dålig på att kommentera.

Anonym sa...

Det är så kul att upptäcka vad som växer när man inte vet, vi är i samma situation i vår stuga. Men där är ju mkt myrr & annat gift så det är bara vissa delar av trädgården som är "ätliga"...Tur att vi varken har barn (förstå mig rätt) eller husdjur som mumsar runt!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.