30 september 2008

Flytta sten





Vår stenhög börjar sjunka, nu är det nästan bara betongklumpar kvar och på lördag får vi äntligen hjälp med bil och släp.

Den senaste stenflytten blev en liten mur framför bersån.

29 september 2008

gröna blad


27 september 2008

Rosa ros



Första rosen har slagit ut på en av plantorna som vi fick av min lillebror i somras.

Vad kan det vara för sort?

26 september 2008

Lavendel och rosor






Lavendel och rosor låter som namnet på någon romantiskt inredningsblogg men det är högen som har fått nytt innehåll. Lavendeln räddades från att hamna under en stor jordhög. Tyvärr hann jag inte rädda fler plantor och jag har en känsla av att tre stora buxbombuskar ligger underst i högen.

Efter lite SMS-rådgivning från Lisa fick lavendeln sin vinterförvaringsplats i roshögen. Får se var de hamnar till våren, högen ligger lite för skuggigt men jag börjar gilla den och rosornas friska gröna blev blev riktigt fina tillsamman med lavendelns grågröna. Kanske ska jag flytta hela högen?

22 september 2008

Helgen vecka 38



Jätteverbenan är verkligen jättehög och luktar tydligen dessutom gott.


Små, små goda physalis.




Nya landet håller på att ta form. För säkerhetsskull har storasyster gjort en skylt till rabarbern så att vi inte ska gräva upp den av misstag.


Rosenskäran får nog komma tillbaka nästa år men kanske på en annan plats.


Godnatt på vinden.

--------
Ännu en kolonihelg är över, fast den här gången glömde jag kameran så det får bli gamla bilder.

Jag är väldigt förtjust i höst på landet och i brist på land att åka till blir kolonin ett bra substitut, fast jag är inte så lite avundsjuk på Annas kamin. Våra englasfönster håller nämligen inte värmen så bra och sen är det ju så kul att elda.

I fredags blev det en ny gräsklippare och spade och i lördags grävde vi och flyttade på stenar. I söndags sov jag mest efter att ha jobbat natt och i dag hamnade vårlökarna i jorden. Nu är det vardag och skola igen men jag vill tillbaka till kolonin.

18 september 2008

På balkongen i stan



Torsdagsfynd







Vår närmaste blomsteraffär är inte precis billig men ganska bra. Brukar stanna till där på väg till eller från dagis och få lite inspiration. Ibland har de också extraprispåsar med lite överblommade växter.

Idag låg det fem plantor med vit kärleksört i påsen, tydligen gick de inte att sälja så då fick de följa med mig hem. En alunrot slank visst också med.

16 september 2008

Trevligt igen






Som sagt det blev två kolonibesök i helgen. I lördags bjöd nämligen Anna på trerätters i sin koloni. Svampmacka, grillad squash med ugnsrostade mandelpotatisar och chèvre och till efterrätt crème brûlée gjord på dumlekolor. Gott, gott, gott.

Trevligt sällskap är det svårt att ta kort på men dagen efter åkte jag tillbaka för att hämta min cykel och fick hela korgen full med växter. Salvia, smultron, näva, humle, rudbeckia, malva, prästkrage, vit silverax och lite andra växter som jag redan har glömt namnet på. Tusen tack för mat och blommor!

De nya plantorna fick olika tillfälliga planteringar där marken redan var grävd. Jag får väl flytta dem igen till våren om det behövs.


---
på följetongen saker som går sönder i kolonin har vi nu kommit till gräsklipparen. Laga, anlägga äng eller köpa ny?

15 september 2008

Trevligt, trevligt!







Det bästa med att koloniblogga måste vara att jag har träffat så många andra trevliga bloggare. Det började lite smått med en fönsterrenoveringskurs i maj och nu i helgen har jag varit och hälsat på i två andra kolonier. Bilderna är från i fredags då tjejerna och jag hälsade på i Lisas koloni.

Besöket slutade visserligen med att lilla V backade rakt ner i fågelbadet men trots det var det väldigt mysigt. Tack för plommon och fika!

08 september 2008

Helgrapport






Det händer saker i kolonin även om jag inte bloggar om det. Allt gullris är numera borta, vi spacklar så gott vi kan och krassen fortsätter växa. I helgen hade vi höstfest och växtbytardag. Förra året kom jag hem med både tistlar, daggkåpor, aklejor och mamma köpte med sig en funkia.

I år var det inte så mycket växter och vi köpte bara en flaska äppeldricka men sen kom vår granne över och undrade om vi inte ville ha lite växter. - Jo tack gärna. Studentnejlika, en gul buskros och revsmultron blev det. Grannar är bra. Nu har vi helt plötsligt tio rosor och alla som vi fick av min bror verkar ha klarat sig.

Jag har börjat fundera på ett land inför nästa säsong och i söndags satte jag spaden i jorden, då gick spaden av såklart och jag funderar vidare.