01 januari 2011

2010 i bilder (och lite ord)

Det var en lång, lång vinter och kolonin tinade inte upp förrän i slutet av mars. När det väl blev varmare började jag sova i kolonin för att ha närmare till jobbet.

I april rev vi det gamla staketet och i maj var det målat och nästan klart (men grinden har fortfarande inte kommit upp.

Pionerna blommade som vanligt om än ovanligt sent. Jag grävde nya trädgårdsland, gick en trädgårdskurs, flyttade ett träd, Vi odlade morötter, mangold, potatis, olika bönor, kronärtskocka, squash och några rödbetor.

En natt i juli brann vår gemensamma dansbana ner, jag tröstade mig med att gå ut och plocka blommor.Trots branden bestämde vi oss för att renovera skorstenen istället för att riva den och under hösten eldades det flitigt i vedspisen.Möjligheten att kunna elda gjorde att vi kunde använda kolonin på ett annat sätt under hösten och vintern och i december hade vi glöggfest. Nu ser vi framåt mot ett nytt koloniår. Förhoppningsvis hinner jag renovera lite fler fönster och kanske blir det äntligen en trappa upp till den ena dörren.

----

Livet utanför kolonin sammanfattas här.

3 kommentarer:

Shokoofeh sa...

Very beautiful photos!

Trädgårdsägare vid Helsingforstrakten sa...

Hej!

Så fint att hitta en koloniträdgårdsblogg! Hälsningar från min blogg, som jag skriver mest på finska. Det kommer att vara intressant för mig att se när och hur våren kommer där vid Göteborgstrakten.

sara sa...

underbart!!!!!!!!!