22 april 2008

Växtläge

Rabarbern växer och rosorna är äntligen planterade. Det känns lite overkligt att de små taggiga pinnarna ska bli stora buskar med rosor. Hoppas att de ska trivas, jag har i alla fall gjort mitt bästa. Djupa, vida gropar och ny god jord.

4 kommentarer:

Jo sa...

Oj, vad din rabarber växer! Jag som blev själaglad över att mina jag satte förra året kom upp! (Jag trodde att jag dödade dem genom att sätta dem för mörkt, men nu dök de upp). De är väldigt små dock. Absolut inte som din! Sen är jag imponerad av att du ger dig på rosor. Jag är lite rädd för dem, de verkar jättekrångliga.

fingerspitz sa...

vi har provat tricket med hink över raberberna och de växer faktiskt lite fortare nu. Men nu börjar de bli för stora för hinkarna. Undrar om det kan bli paj till valborg?

Vi har satt vresrosor, och den här sorten ska tydligen inte ha så stora krav. Vi har lerjord (så klart) och nästan alla grannar har rosor så jag tror att det ska gå bra. Annars får jag ringa mamma för skötselråd...

Jo sa...

Ah, hink över rabarbern! Det måste vi testa! Ska det vara en sådan som du har satt över, eller ska det vara en murarspann typ? :) Vi har också lerjord, så jag kan ju se hur det går för er med rosen.. :)

SB sa...

Underbara foton med riktig vårkänsla! Att kombinera koloni med lägenhet i stan verkar liksom vara grejen... kanske något för mig också?